FINDIKLI PALMİYELER

(10) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 10 dk
ZOR 5 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Hamuru açarken

  • 2/3 paket margarin

İç malzeme için

  • 2 çay bardağı şeker
  • 10 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı öğütülmüş fındık
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 50 g şeker
  • 4 g tuz
  • 250 ml su
  • 30 g tereyağ

Hamuru açarken

  • 165 g margarin

İç malzeme için

  • 200 g şeker
  • 150 g tereyağ
  • 150 g öğütülmüş fındık
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, şeker, tuz, ve ılık suyu karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bu sırada, plastik bir torbanın içerisinde merdane ile margarini 30x30 cm ebatında açın.

  • 3

    Hamuru 33x62 cm ebatında açıp, margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, 2 cm kalınlığında açın, ikiye katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında bekletin.

  • 4

    Hamuru tekrar alıp, 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm ebatında açıp, bir ucu hamurun ortasına, diğer ucu üzerine gelecek şekilde katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.

  • 5

    İç malzeme için, şeker, yumuşatılmış tereyağ, öğütülmüş fındık ve yumurtaları karıştırın.

  • 6

    Hamuru merdane ile son defa 40x60 cm ebatlarında açın ve iç malzemeyi sürün. Bir kenarını alıp orta kısmına kadar rulo şeklinde sarın. Karşı kenarı da aynı şekilde sararak iki silindir elde edin ve bir parmak kalınlığında parçalar kesin.

  • 7

    Yağlanmış fırın tepsisine, hafif üzerine bastırarak, aralıklarla dizin.

  • 8

    Üzerini bir bezle kapatarak, yaklaşık 20 dakika mayalandırın.

  • 9

    Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden 210-220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.