PATLICANLI BÖREK

(11) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 25 dk
ORTA 6 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitür için

  • 150 gram kıyma
  • 2 adet patlıcan
  • 3 damla limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 120 g yoğurt
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 g tuz

Garnitür için

  • 150 gram kıyma
  • 2 adet patlıcan
  • 3 damla limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 20 ml sıvı yağ
  • 4 g tuz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve 5 dakika limonlu suda bekletip, suyunu süzün. Kıyma ve ince kıyılmış soğanları sıvı yağda kavurun. Tuz ve ince kıyılmış patlıcanları ilave ederek soğumaya bırakın.

  • 2

    Un, maya, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru yarım parmak kalınlığında merdane ile açın. Kenarlarını bıçak ile düzgünce kesin.

  • 4

    Hamurun üzerine garnitürü yayıp, rulo yapın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.

  • 5

    Kenarlardan kestiğiniz parçaları, uzun şeritler halinde yuvarlayın ve hamurunuzun üzerini süsleyin.

  • 6

    Üzerini kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

  • 7

    Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.