Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Garnitür için, patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve 5 dakika limonlu suda bekletip, suyunu süzün. Kıyma ve ince kıyılmış soğanları sıvı yağda kavurun. Tuz ve ince kıyılmış patlıcanları ilave ederek soğumaya bırakın.
Un, maya, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.
Hamuru yarım parmak kalınlığında merdane ile açın. Kenarlarını bıçak ile düzgünce kesin.
Hamurun üzerine garnitürü yayıp, rulo yapın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Kenarlardan kestiğiniz parçaları, uzun şeritler halinde yuvarlayın ve hamurunuzun üzerini süsleyin.
Üzerini kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.