Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Süt ve yumurtayı çırpın. Un, maya, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın, yoğurun.
Tereyağnı küçük parçalar halinde kesip, hamura ilave edin. Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Merdane ile açın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerini kapatarak, 2 kat kabarana kadar 40-50 dakika mayalandırın.
Garnitür için, şeker, bal ve tereyağnı kaynatıp, süt ekleyin. File bademi de ilave edip, bir süre daha kaynatın ve ılımaya bırakın. Hazırlanan garnitürü, hamurun üstüne dökün ve iyice yayın.
Önceden 200° C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Krema için, şeker, mısır nişastası ve yumurta sarılarını karıştırın. Ayrı bir yerde kaynatılan süt ve vanilini de azar azar ilave edin. Hamur haline gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve soğumaya bırakın.
Pişen keki soğuduktan sonra ikiye bölün. Arasına kremayı sürüp, kapatın.