Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Brokolileri yıkayın ve ayıklayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suda ıslatın. Haşlanmış brokolileri parçalara bölün.
Krema, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistan cevizi, tuz ve karabiberi karıştırın.
Un, maya, tuz, şeker, su ve küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağnı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sırada, plastik bir torbanın içerisinde merdane ile margarini dikdörtgen şeklinde açın.
Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, margarini torbadan çıkarıp ortaya yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, uzun dikdörtgen şeklinde açın, iki ucunu ortaya getirip, ikiye katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar alıp, yine uzun dikdörtgen şeklinde açıp bir ucu ortaya, diğer ucu da onun üzerine getirin ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamuru merdane ile son defa dikdörtgen şeklinde uzunlamasına ince bir şekilde açarak, 2 eşit parçaya bölün. Parçanın birini kalıbınızın ölçüsünde açın. Fazlalıklarını kesin ve çırpılmış yumurtayı kenarlarına sürün.
Brokoli parçalarını yerleştirin, üzerine krema karışımını dökün. Diğer parçayı da aynı şekilde açıp, turtanın üzerine kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Kenar kısımlarını iyice birbirine yapıştırın.
Üzerine çırpılmış yumurtanın kalanını sürün. Bir çatal ile delikler yapın. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.