Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Tam buğday unu, un, maya, ılık su, zeytinyağ ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun.
Bezelye ve kabuğu soyulmuş havucu suda haşlayın. Haşlanmış havucu çubuklar halinde kesin.
Kıymalı harcı unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın. Ortasına bezelyeleri ve havuç parçalarını yerleştirin. Rostoyu rulo şeklinde sarın.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde büyük boy pasta tabağı boyutunda açın. Rostoyu ortasına yerleştirip her tarafını hamurla sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 50 dakika pişirin. Ilıyınca dilimleyip servis yapın.