ROSTOLU EKMEK

(11) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 50 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 4

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Rosto

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1.5 çay bardağı bezelye
  • 1 adet büyük boy havuç

  • 100 g tam buğday unu
  • 110 g un
  • 5.5 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 200 ml su
  • 10 ml zeytinyağı
  • 8 g tuz

Rosto

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 4 g tuz
  • 1 g karabiber
  • 1 g kimyon
  • 120 g bezelye
  • 1 adet büyük boy havuç

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Tam buğday unu, un, maya, ılık su, zeytinyağ ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun.

  • 3

    Bezelye ve kabuğu soyulmuş havucu suda haşlayın. Haşlanmış havucu çubuklar halinde kesin.

  • 4

    Kıymalı harcı unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın. Ortasına bezelyeleri ve havuç parçalarını yerleştirin. Rostoyu rulo şeklinde sarın.

  • 5

    Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde büyük boy pasta tabağı boyutunda açın. Rostoyu ortasına yerleştirip her tarafını hamurla sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 6

    Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 50 dakika pişirin. Ilıyınca dilimleyip servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.