Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık su, yumurta ve tuzu yoğurun.
Kuru üzüm ve öğütülmüş cevizi ilave edin. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve şekil verin.
Üzerine bıçak ile derin çizikler atın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 2 kat kabarana kadar 40-50 dakika mayalandırın.
Ekmeklerin daha hacimli olması için yüzeylerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın.
Önceden 230°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 210°C'ye düşürüp, 15 dakika daha pişirin.