CEVİZLİ ÜZÜMLÜ EKMEK

(14) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 13

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 2 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz + 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

  • 440 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 200 ml su
  • 1 adet yumurta
  • 8 g tuz
  • 70 g kuru üzüm
  • 135 g öğütülmüş ceviz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su, yumurta ve tuzu yoğurun.

  • 2

    Kuru üzüm ve öğütülmüş cevizi ilave edin. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve şekil verin.

  • 4

    Üzerine bıçak ile derin çizikler atın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 2 kat kabarana kadar 40-50 dakika mayalandırın.

  • 5

    Ekmeklerin daha hacimli olması için yüzeylerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın.

  • 6

    Önceden 230°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 210°C'ye düşürüp, 15 dakika daha pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.