Yuva Maya

HAŞHAŞLI EKMEK

(16) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 3 çay bardağı su + 2 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz

  • 495 g un
  • 5.5 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 320 ml su
  • 50 ml sıvı yağ
  • 8 g tuz
  • 9 g şeker
  • 55 g haşhaş ezmesi
  • 45 g öğütülmüş ceviz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su, sıvı yağ, tuz, şeker, haşhaş ezmesi ve öğütülmüş cevizi karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Unlu bir tezgahta, hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika daha dinlendirin.

  • 4

    Hamurlara baget şekli verin ve dikdörtgen kalıplara alın. Üzerini bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Hamurun üzerine bıçak ile çizik atın ve su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun.

  • 6

    Önceden 240°C’de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 210°C'ye düşürerek 15 dakika daha pişirin. Ekmekleri kalıplardan çıkartın ve soğutun.

MAKİNADA YAPILIŞI

  • 1

    Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla su, sıvı yağ, unun yarısı, şeker, haşhaş ezmesi, öğütülmüş ceviz ve kalan unu, bir köşesine tuz, diğer köşesine mayayı koyun.

  • 2

    Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.

  • 3

    Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.