REZENELİ-ÇÖREK OTLU PEKSİMET

(9) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 35 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 13

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı süt tozu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2.5 yemek kaşığı toz rezene

  • 990 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 500 ml su
  • 16 g tuz
  • 36 g şeker
  • 40 ml sıvı yağ
  • 15 g süt tozu
  • 30 g çörek otu
  • 25 g toz rezene

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, su, tuz, şeker, sıvı yağ, süt tozu, çörek otu ve toz rezeneyi karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Bezelere uzun tost ekmeği şekli verin. Yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 4

    Ekmeklerin üzerine su püskürtün. Önceden 240°C’de ısıtılmış fırında, 10 dakika pişirin. Daha sonra fırın sıcaklığını 210°C'ye indirerek 25 dakika daha pişirin.

  • 5

    Pişirdikten sonra kalıplardan çıkartın. Arzuya göre, ekmekleri ince bir şekilde dilimleyin ve fırın tepsilerine yerleştirin.

  • 6

    Önceden 150-160°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika fırınlayın.

  • 7

    Fırınlanmış peksimetler, bir poşet içerisinde muhafaza edilip uzun bir süre sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.