Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, su, tuz, şeker, sıvı yağ, süt tozu, çörek otu ve toz rezeneyi karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin.
Bezelere uzun tost ekmeği şekli verin. Yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Ekmeklerin üzerine su püskürtün. Önceden 240°C’de ısıtılmış fırında, 10 dakika pişirin. Daha sonra fırın sıcaklığını 210°C'ye indirerek 25 dakika daha pişirin.
Pişirdikten sonra kalıplardan çıkartın. Arzuya göre, ekmekleri ince bir şekilde dilimleyin ve fırın tepsilerine yerleştirin.
Önceden 150-160°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika fırınlayın.
Fırınlanmış peksimetler, bir poşet içerisinde muhafaza edilip uzun bir süre sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.