Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Maya, ılık su, süt ve şekeri spatula ile karıştırın. Un ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamur yapışkan ve yumuşak olacağından, unlanmış tezgah üzerinde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yağlanmış bir kaba koyun ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 40 dakika dinlendirin. Hamuru isteğinize göre 2 veya 4 eşit parçaya bölün. Fazla sıkıştırmadan yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsilere biraz kepek serpin ve bezeleri tepsilere yerleştirin. Hafifçe üzerlerine ellerinizle bastırın. Üzerlerine nemli bir bez kapatarak, 30 dakika mayalandırın.
Üzeri için, un ve yarım çay bardağı soğuk suyu iyice karıştırın. Kalan suyu kaynatın, bu karışıma azar azar ilave ederek (topaklanmaması için) çırparak bulamacı hazırlayın.
Elinizi hazırladığınız bulamaca batırıp, hamuru biraz yaygınlaştırın. Üzerine, iki elinizin parmak uçları ile küçük kareler olacak şekilde, yatay ve dikey tırnak atın.
Susam ve çörek otunu serpin. Üzerini kapatıp, 15 dakika dinlendirin.
Önceden 240-250°C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pidelerin daha yumuşak olması için, fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakabilirsiniz.