Yuva Maya

KEPEK EKMEĞİ

(10) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 7 su bardağı un
  • 2 su bardağı kepekli un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 6.5 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Süsleme için

  • 1.5 su bardağı kepek

  • 770 g un
  • 220 g kepekli un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 650 ml su
  • 8 g tuz

Süsleme için

  • 105 g kepek

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, kepekli un, maya, ılık su ve tuzu karıştırın.

  • 2

    Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru istediğiniz şekilde (sandviç ekmeği veya hamburger ekmeği) şekillendirin.

  • 5

    Üzerini kepeğe bulayın ve 2 kat kabarana kadar yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerine kürdan ile delikler açın ve su püskürtün.

  • 7

    Önceden 240°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.