Yuva Maya

EKŞİ MAYALI TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Rated 5 stars out of 5
(1) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 3

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı su

  • 500 g tam buğday unu
  • 35 g Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 2 g tuz
  • 250 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Tam buğday unu, Yuva Ekşi Ekmek Mayası ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave ederek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin

  • 3

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine alın

  • 4

    Üzerini nemli bir bezle tekrar kapatarak, ılık bir ortamda 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın

  • 5

    Hamurun üzerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın. Üzerine bıçak ile çizikler atın

  • 6

    Önceden 240°C’de ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Fırın sıcaklığını 220°C'ye düşürerek yaklaşık 25 dakika pişirin, soğutun

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.