Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Tam buğday unu, Yuva Ekşi Ekmek Mayası ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave ederek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine alın
Üzerini nemli bir bezle tekrar kapatarak, ılık bir ortamda 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın
Hamurun üzerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın. Üzerine bıçak ile çizikler atın
Önceden 240°C’de ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Fırın sıcaklığını 220°C'ye düşürerek yaklaşık 25 dakika pişirin, soğutun