Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, kepekli un, tam buğday unu, maya, yoğurt, zeytinyağ, şeker, tuz, süt tozu, keten tohumu ve ılık suyu karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.
Unlu bir tezgahta, hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika daha dinlendirin.
Hamurlara baget şekli verin ve dikdörtgen kalıplara alın. Ay çekirdeği içini serpiştirin. Üzerini kapatarak, ılık bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Hamurun üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun.
Önceden 240°C’de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 210°C'ye düşürerek 15 dakika daha pişirin. Ekmekleri kalıplardan çıkartın ve soğutun.
Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla su, yoğurt, zeytinyağ, üç çeşit un, süt tozu, keten tohumu, ay çekirdeği içi, şeker bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun. .
Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.
Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.