Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
İç malzeme için portakalları soyup, içlerini küçük küçük doğrayın ve kabuklarını rendeleyip ayırın.
Doğranmış portakalları şekerle karıştırın ve 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Ceviz ve tarçın ilave edilerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Un, maya, süt, yumurta ve küçük parçalar halinde kesilmiş margarini karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve ince bir şekilde açın.
Her iki hamura da eşit bir şekilde iç malzemeyi koyarak rulo halinde kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve üzerini kapatarak, 30 dakika mayalandırın.
Yumurta sarısı sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Üzerini portakal kabuğu rendeleri ile süsleyebilirsiniz.