Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker, ılık süt, yumurta, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ ve tuzu karıştırıp, yoğurun. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerine nemli bir bez kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Garnitür için, maydanozları kıyın ve beyaz peynir ile karıştırın.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin.
Bezeleri avuç içinizle açın, içine garnitürü koyun ve poğaça şekli verin. Kenarlarını bastırarak yapıştırın. Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın.
Bir tüm yumurta ve bir yumurta sarısını çırpıp, üzerine sürün.
Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.