Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık su ve tuzu karıştırarak, parlak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayın ve maydanozu kıyın.
Garnitür için, margarin ve kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Domates ve sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, soğumaya bırakın. (Arzunuza göre kavurma, sucuk ve pastırma ilave edebilirsiniz).
Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın.
Üzerine garnitürü koyun. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık şekli verin veya kapatıp börek gibi yapıp, yaklaşık 20 dakika mayalandırın.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.