GARNİTÜRLÜ PİDE

(15) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 1 KİŞİLİK 9

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı un + Yarım çay bardağı un
  • Yarım paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Garnitür için

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • 140 g un
  • 5.5 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 100 ml su
  • 2 g tuz

Garnitür için

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • 0.5 demet maydanoz
  • 15 g margarin
  • 2 g tuz
  • 0.5 g karabiber

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su ve tuzu karıştırarak, parlak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayın ve maydanozu kıyın.

  • 3

    Garnitür için, margarin ve kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

  • 4

    Domates ve sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, soğumaya bırakın. (Arzunuza göre kavurma, sucuk ve pastırma ilave edebilirsiniz).

  • 5

    Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın.

  • 6

    Üzerine garnitürü koyun. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık şekli verin veya kapatıp börek gibi yapıp, yaklaşık 20 dakika mayalandırın.

  • 7

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.