Yuva Maya

PERDE PİLAVI

(5) oy
HAZIRLIK: 50 dk PİŞİRME: 30 dk
ORTA 6 KİŞİLİK 11

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitür için

  • 375 gram kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı badem

  • 495 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 20 ml zeytinyağı
  • 10 ml sirke
  • 25 g yoğurt
  • 300 ml su
  • 4 g tuz

Garnitür için

  • 375 gram kuşbaşı et
  • 45 g tereyağ
  • 1000 ml su
  • 16 g tuz
  • 350 g pirinç
  • 0.5 g karabiber

Üzeri için

  • 20 ml zeytinyağı
  • 130 g badem

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, kuşbaşı et ve tereyağnı kavurun. Bir bardak su koyarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • 2

    Pişen etlerin üzerine, kalan su ve tuzu ilave edin. Kaynayınca yıkanan pirinci ilave ederek pişirin. Karabiber ekleyip dinlendirin.

  • 3

    Un, maya, zeytinyağ, sirke, yoğurt, su ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru oklava ile açın ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye kenarlarından dışa taşacak şekilde yerleştirin.

  • 5

    Soğumuş garnitürü yayın ve dışa taşan hamurla garnitürün üzerini kapatın. Üzerine fırça ile zeytinyağ sürün ve bademleri dizin.

  • 6

    Önceden 200˚C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.