Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Garnitür için, kuşbaşı et ve tereyağnı kavurun. Bir bardak su koyarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen etlerin üzerine, kalan su ve tuzu ilave edin. Kaynayınca yıkanan pirinci ilave ederek pişirin. Karabiber ekleyip dinlendirin.
Un, maya, zeytinyağ, sirke, yoğurt, su ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
Hamuru oklava ile açın ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye kenarlarından dışa taşacak şekilde yerleştirin.
Soğumuş garnitürü yayın ve dışa taşan hamurla garnitürün üzerini kapatın. Üzerine fırça ile zeytinyağ sürün ve bademleri dizin.
Önceden 200˚C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.