Yuva Maya

EKŞİ MAYALI AÇMA

(3) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 2

MALZEME LİSTESİ

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Yarım şişe Yuva Ekşi Maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 100 ml Yuva Ekşi Maya
  • 2 g tuz
  • 48 g şeker
  • 100 ml süt
  • 50 ml su
  • 1 adet yumurta
  • 75 g margarin

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ekşi maya, tuz, şeker, süt, su ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük küçük kesilmiş margarin parçalarını ekleyin.

  • 2

    Homojen, yumuşak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.

  • 4

    Bezenin bir tanesini merdaneyle, pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortasına bir tatlı kaşığı margarin koyun, üzerine yayın ve hamuru rulo haline getirin. Uçlarından iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Bu işlemi her bir bezeye uygulayın.

  • 5

    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, kabarana kadar sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz susam serpin.

  • 7

    Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.