Yuva Maya

EKŞİ MAYALI AÇMA

(0) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 0

MALZEME LİSTESİ

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Yarım şişe Yuva Ekşi Maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 100 ml Yuva Ekşi Maya
  • 2 g tuz
  • 48 g şeker
  • 100 ml süt
  • 50 ml su
  • 1 adet yumurta
  • 75 g margarin

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ekşi maya, tuz, şeker, süt, su ve yumurtayı karıştırarak yoğurun.

  • 2

    Küçük küçük kesilmiş margarin parçalarını ekleyin.

  • 3

    Homojen, yumuşak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

  • 4

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 5

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın.

  • 6

    5 dakika daha dinlendirin.

  • 7

    Bezenin bir tanesini merdaneyle, pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortasına bir tatlı kaşığı margarin koyun, üzerine yayın ve hamuru rulo haline getirin.

  • 8

    Uçlarından iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin.

  • 9

    Bu işlemi her bir bezeye uygulayın.

  • 10

    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

  • 11

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, kabarana kadar sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalandırın.

  • 12

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz susam serpin.

  • 13

    Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.