PATATESLİ PİRİNÇLİ PAY

(14) oy
HAZIRLIK: 60 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt

Patatesli iç malzeme için

  • 5 adet patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane

Pirinçli iç malzeme için

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta

  • 550 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 90 ml eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 g tuz
  • 200 ml süt

Patatesli iç malzeme için

  • 5 adet patates
  • 50 ml sıvı yağ
  • 60 ml krema
  • 4 g tuz
  • 0.5 g karabiber
  • 0.5 g pul biber
  • 0.1 g nane

Pirinçli iç malzeme için

  • 50 g pirinç
  • 80 g konserve mısır
  • 2 dal yeşil soğan
  • 4 g tuz
  • 0.5 g pul biber
  • 10 ml sıvı yağ

Üzeri için

  • 20 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, eritilmiş margarin, yumurta ve tuzu karıştırın. Azar azar sütü ilave ederek, homojen ve biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Patatesli iç malzeme için, patatesleri soyun, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın ve rendeleyin. Sıvı yağ, krema, tuz, karabiber, pul biber ve nane ile karıştırın.

  • 3

    Pirinçli iç malzeme için, haşlanmış pirinç, konserve mısır, doğranmış yeşil soğan, tuz, pul biber ve sıvı yağı karıştırın.

  • 4

    Hamurlardan birini yuvarlak tepsi boyutuna göre açın. Tepsinin dışına taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine önce patatesli, sonra pirinçli iç malzemeyi yayın.

  • 5

    Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

  • 6

    İkinci hamuru da tepsi boyutunda açıp, kenarlarından bastırarak üzerine kapatın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika mayalandırın.

  • 7

    Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.