Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, eritilmiş margarin, yumurta ve tuzu karıştırın. Azar azar sütü ilave ederek, homojen ve biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Patatesli iç malzeme için, patatesleri soyun, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın ve rendeleyin. Sıvı yağ, krema, tuz, karabiber, pul biber ve nane ile karıştırın.
Pirinçli iç malzeme için, haşlanmış pirinç, konserve mısır, doğranmış yeşil soğan, tuz, pul biber ve sıvı yağı karıştırın.
Hamurlardan birini yuvarlak tepsi boyutuna göre açın. Tepsinin dışına taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine önce patatesli, sonra pirinçli iç malzemeyi yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
İkinci hamuru da tepsi boyutunda açıp, kenarlarından bastırarak üzerine kapatın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika mayalandırın.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.