KAYISILI TART

(3) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 13

MALZEME LİSTESİ

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • Yarım çay kaşığı tuz

Garnitür için

  • 20 adet taze kayısı

Krema için

  • Yarım paket tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı öğütülmüş badem
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 165 g un
  • 1.25 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 50 ml süt
  • 50 g şeker
  • 60 g tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 5 g vanilin
  • 2 g tuz

Garnitür için

  • 20 adet taze kayısı

Krema için

  • 125 g tereyağ
  • 90 g şeker
  • 100 g öğütülmüş badem
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • 40 g bal

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, ılık süt, şeker, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, yumurta sarısı, vanilin ve tuzu karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla birkaç yerinden delin.

  • 4

    Garnitür için, kayısıları ikiye kesin.

  • 5

    Krema için, yumuşatılmış tereyağ, şeker ve öğütülmüş bademi karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve krema kıvamı elde edene kadar çırpın.

  • 6

    Kremayı, hamurun üzerine dökün ve kayısıları kestiğiniz yüzeyi görecek şekilde yerleştirin. Arzunuza göre her kayısının ortasına badem de koyabilirsiniz.

  • 7

    Önceden 200-210°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine hafif ısıtılmış bal sürüp, soğuk servis edin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.