Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, çözdürülen maya, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, şeker, yumurta sarısı, vanilin ve tuzu karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.
Garnitür için, sütü kaynatın. Tereyağ, şeker, vanilin ve irmiği ekleyerek karıştırıp, 5 dakika daha pişirin, soğutun. (İrmiğe az miktarda meyve suyu ekleyebilirsiniz). Çırpılmış yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
Garnitürü tart hamuru üzerine dökün. Arzu edilen meyveleri soyup, dilimleyerek üzerine yerleştirin. Kullandığınız meyveler fazla şekerli değil ise, üzerlerine şeker serpebilirsiniz.
Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin, soğutun.