Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
İç malzemesi için, kıyma ve sıvı yağı suyunu çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğan, sarımsak ve kıyılmış maydanozu ilave ederek sote edin. Karabiber ve tuzu ekleyip, ılımaya bırakın.
Un, maya, ılık süt, zeytinyağ, yumurta (birinin sarısını ayırın), tuz ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
Hamuru bir parçası büyük diğeri biraz daha küçük olmak üzere 2 parçaya bölün ve yuvarlayın.
Büyük parçayı merdane ile açın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine iç malzemeyi yayın ve üzerine ince dilimlenmiş çerkez peynirlerini yerleştirin.
Küçük parçayı açıp üstüne yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 30-40 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.