Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyerek, karıştırın ve 30 dakika daha bekletin.
İç malzeme için, patatesleri soyun, küçük küçük doğrayın, haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Pürenin içine yumurta ve tereyağnı ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta kalan un, süt, tuz, şeker ve zencefil tozunu karıştırın. İç malzemeyi ve maya karışımını karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru unlanmış ve yağlanmış büyük bir veya küçük iki kalıba yerleştirin.
Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda kalıbın yüksekliğine gelene kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Önceden 230-240°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.
Patatesli çöreği kalıptan çıkarın ve soğutun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.