Yuva Maya

PATATESLİ ÇÖREK

(17) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 40 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı zencefil tozu

İç malzeme için

  • 5 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağ

Süsleme için

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

  • 495 g un
  • 16.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 40 ml su
  • 20 ml süt
  • 8 g tuz
  • 18 g şeker
  • 4 g zencefil tozu

İç malzeme için

  • 5 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 90 g tereyağ

Süsleme için

  • 40 g pudra şekeri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyerek, karıştırın ve 30 dakika daha bekletin.

  • 2

    İç malzeme için, patatesleri soyun, küçük küçük doğrayın, haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Pürenin içine yumurta ve tereyağnı ekleyip karıştırın.

  • 3

    Ayrı bir kapta kalan un, süt, tuz, şeker ve zencefil tozunu karıştırın. İç malzemeyi ve maya karışımını karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 4

    Hamuru unlanmış ve yağlanmış büyük bir veya küçük iki kalıba yerleştirin.

  • 5

    Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda kalıbın yüksekliğine gelene kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 6

    Önceden 230-240°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.

  • 7

    Patatesli çöreği kalıptan çıkarın ve soğutun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.