Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Oda sıcaklığındaki tereyağ, vanilin, tuz ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurta, süt, un ve mayayı ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 50 dakika dinlendirin.
İç malzemesi için elmaların kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Şeker ve vanilin ekleyip, elmalar yumuşayıp, suyu çekene kadar pişirin. Tarçın, kuru üzüm ve öğütülmüş fındıkları ekleyerek soğumaya bırakın.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yuvarlak bir şekilde açın. İç malzemeyi koyun. Uzun kenarlarını yukarıya doğru birleştirerek kapatın ve ay şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, bademleri serpiştirin.
Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.