Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, çözdürülen maya, tuz, şeker ve sıvı yağı karıştırarak yoğurun. Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 25 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, doğranmış soğan, yeşil biber ve dolmalık fıstıkları sıvı yağda yaklaşık 5 dakika kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Küçük olarak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, pul biber ve tuzu ilave edilerek 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her bir bezeyi merdane ile düzleştirin.
Ortasına iç malzemeyi koyun. Kenarlarını ortaya doğru kapatın. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yağ sürüp, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.
Önceden 200-210°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.