Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık su, sıvı yağ, tuz ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve merdane ile açın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Hamur 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 40-50 dakika oda sıcaklığında mayalandırın.
Sos için, soğanları küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine biber salçası ve pul biberi ekleyip karıştırın. Çok az su ekleyin ve sos kıvamına getirin.
Hamurun üzerine sosu yayın.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırınınızın tipine göre, hamurun üzerindeki sosu yakmamaya dikkat edin.