Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, maya, süt, şeker, yumurta, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ ve tuzu karıştırın ve yoğurun. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin ve 30 dakika dinlendirin.
2 adet yumurta sarısı ve 1 çay bardağı şekeri beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın. Unu ekleyin ve 1 yumurta ekleyerek karışımı krema haline getirin.
Süt, vanilin ve tuzu kaynatın ve karıştırarak kremaya ilave edin. Orta ateşte kaynatın. İçine önceden ezilmiş 4 adet muzu ilave edin.
Kalan muzları dilimleyin. Tereyağ ve kalan şekeri bir tavada karamel haline gelene kadar pişirin.
Hazırladığınız kremayı, hamurun üzerine dökün. Karamelli muz dilimlerini kremanın üzerine yerleştirin.
4 adet yumurta akı ve pudra şekerini çırpın ve spatula ile tartın üzerine yayın.
Önceden 200 °C ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.