Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker, tuz, ılık süt ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük küçük kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyip, homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış iki tart kalıbına yerleştirin ve bir çatalla birkaç yerinden delin.
Limondan 2 dilim ayırın. Kalan limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Süte, vanilin ve bir çay bardağı şekeri ekleyip kaynatın.
Krema için, yumurta sarıları ve kalan şekeri çırpın. Un ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve pişirin. Süt karışımını ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin.
Limon suyu ve tereyağ ekleyin. Üstünü bir tabakla kapatıp, soğutun.
Kremayı tart hamurunun üzerine dökün ve ortasını bir dilim limonla süsleyin.
Önceden 200-220°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin, soğumaya bırakın.