LİMONLU TART

(13) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 13

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağ

Krema için

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker + 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

  • 330 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 9 g şeker
  • 2 g tuz
  • 100 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 90 g tereyağ

Krema için

  • 500 ml süt
  • 200 g şeker
  • 5 g vanilin
  • 5 adet yumurta
  • 60 g un
  • 2 adet limon
  • 45 g tereyağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, şeker, tuz, ılık süt ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük küçük kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyip, homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

  • 2

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış iki tart kalıbına yerleştirin ve bir çatalla birkaç yerinden delin.

  • 3

    Limondan 2 dilim ayırın. Kalan limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Süte, vanilin ve bir çay bardağı şekeri ekleyip kaynatın.

  • 4

    Krema için, yumurta sarıları ve kalan şekeri çırpın. Un ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve pişirin. Süt karışımını ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin.

  • 5

    Limon suyu ve tereyağ ekleyin. Üstünü bir tabakla kapatıp, soğutun.

  • 6

    Kremayı tart hamurunun üzerine dökün ve ortasını bir dilim limonla süsleyin.

  • 7

    Önceden 200-220°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin, soğumaya bırakın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.