MARMELATLI KEK

(11) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 3

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 2.5 çay bardağı süt + 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 3.5 yemek kaşığı margarin

İç malzeme için

  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tarçın

  • 440 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 280 ml süt
  • 4 g tuz
  • 50 g şeker
  • 52.5 g margarin

İç malzeme için

  • 3 adet elma
  • 140 g kuru üzüm
  • 180 g şeker
  • 15 g tarçın

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, ılık süt, tuz ve şekeri karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş margarin parçalarını ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için, rendelenmiş elma, kuru üzüm ve şekeri tavada marmelat haline gelene kadar pişirin. Tarçın ekleyin ve soğumaya bırakın.

  • 3

    Hamuru dikdörtgen bir şekilde açın. İç malzemeyi koyun ve rulo şeklinde sarın.

  • 4

    Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin. Üzerini kapatarak, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Önceden 170-180°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin ve arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.