Yuva Maya

HÜNKAR BÖREĞİ

(4) oy
HAZIRLIK: 40 dk PİŞİRME: 30 dk
ORTA 8 KİŞİLİK 17

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı su + 1.5 çay bardağı su
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Diğer

  • 1 paket tereyağ

  • 150 g irmik
  • 350 ml su
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 200 ml sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 8 g tuz
  • 660 g un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 150 g pudra şekeri

Diğer

  • 1 paket tereyağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    İrmik ve suyu pişirin ve ılıtın. Üzerine maya, sıvı yağ, yumurta, tuz ve unu ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Hamuru 20 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 5 dakika dinlendirin.

  • 3

    Merdane ile orta boy yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı yerleştirin. Eritilmiş tereyağ ile yağlayın. Diğer yufkaları da kat kat yağlayarak tepsiye yerleştirin ve nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın.

  • 4

    Üzerine yumurta sarısı sürün.

  • 5

    Önceden 170°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine bolca pudra şekeri serpin. Sıcak olarak dilimleyip, servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.