ÇİKOLATALI KAYISILI KEK

(3) oy
HAZIRLIK: 5 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 6 adet kuru kayısı

  • 330 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 150 ml süt
  • 3 adet yumurta
  • 100 g şeker
  • 4 g tuz
  • 50 ml sıvı yağ
  • 45 g damla çikolata
  • 6 adet kuru kayısı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Yumurta ve şekeri mikser ile 2 dakika çırpın.

  • 2

    Un, maya, ılık süt, tuz ve sıvı yağı ekleyip, 2 dakika daha çırpın.

  • 3

    Son olarak damla çikolata ve küçük küçük doğranmış kuru kayısıları da ilave edip, karıştırmaya devam edin.

  • 4

    Üzerini kapatarak, ılık ortamda 50-60 dakika mayalandırın.

  • 5

    Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.

  • 6

    Önceden 170°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.