Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, su, şeker, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bu sırada, margarini plastik torbaya koyarak 30x30 cm ebatında açın.
Hamuru 33x62 cm ebatında açıp, margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, 2 cm kalınlığında açın, ikiye katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamuru tekrar alıp, 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm ebatında açıp, bir ucu hamurun ortasına, diğer ucu üzerine gelecek şekilde katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamurunuzu 2 adet dikdörtgen çıkacak şekilde merdaneyle ince bir şekilde açın. Küçük bir bardakla parçalar kesin.
Yağlanmış tepsiye, yuvarlak hamurları dizin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin ve soğutun.
Rokfor peynirli garnitür için, krem rokfor peyniri, iri kıyılmış ceviz, tereyağ, karabiber ve tuzu mikserle karıştırın.
Cheddar peynirli garnitür için, krem cheddar peyniri, tereyağ, karabiber ve tuzu mikserle karıştırın.
Pişirdiğiniz milföylerden birini alın. Üzerine rokfor peynirli garnitürü sürün ve milföyle kapatın. Kapattığınız milföyün üzerine cheddar peynirli garnitürü sürün ve bir milföy daha koyun. Böylece 3 kat hamurlu aperatifleri hazırlayın.
Sürpriz kruasan garnitürü için, hamurdan sosislerin uzunluğu kadar üçgenler kesin. Bir sosisi üçgenin uzun tarafına koyun ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine koyun ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Susam, haşhaş ve çörek otuyla süsleyin ve 220°C fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.