MİDYE ÇÖREK

(14) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 10

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 adet yumurta

Hamur arası için

  • 3 çay bardağı eritilmiş margarin

İç malzeme için

  • 100 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 8 g tuz
  • 100 ml sıvı yağ
  • 120 g yoğurt
  • 100 ml su
  • 2 adet yumurta

Hamur arası için

  • 270 ml eritilmiş margarin

İç malzeme için

  • 100 gram beyaz peynir
  • 0.5 demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, tuz, sıvı yağ, yoğurt, ılık su ve yumurta sarılarını karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    İç malzeme için, peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.

  • 3

    Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin. Merdane ile ince hazır yufka kalınlığında açın.

  • 4

    Birinci yufkanın üzerine eritilmiş margarini bolca sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar yağlayın.

  • 5

    Üçüncü yufkayı da üzerlerine serin ve yağlamaya devam edin. Son olarak dördüncü yufkayı da serip bolca yağladıktan sonra, rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzlukta 15-20 dakika bekletin.

  • 6

    Ruloyu 3 parmak aralıklarla kesin. Kesilen kısmı üste gelecek şekilde yarım parmak kalınlığında inceltin. Ortasına iç malzemeyi koyun ve midye şeklinde kapatın.

  • 7

    Üzerine kalan eritilmiş margarini yayın ve yumurta sarısını sürün. Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.