Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, tuz, sıvı yağ, yoğurt, ılık su ve yumurta sarılarını karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
İç malzeme için, peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin. Merdane ile ince hazır yufka kalınlığında açın.
Birinci yufkanın üzerine eritilmiş margarini bolca sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar yağlayın.
Üçüncü yufkayı da üzerlerine serin ve yağlamaya devam edin. Son olarak dördüncü yufkayı da serip bolca yağladıktan sonra, rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzlukta 15-20 dakika bekletin.
Ruloyu 3 parmak aralıklarla kesin. Kesilen kısmı üste gelecek şekilde yarım parmak kalınlığında inceltin. Ortasına iç malzemeyi koyun ve midye şeklinde kapatın.
Üzerine kalan eritilmiş margarini yayın ve yumurta sarısını sürün. Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.