Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, süt, yumurta, şeker, tuz, mahlep ve eritilmiş tereyağnı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Damla çikolataları ekleyip birkaç dakika daha yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 18 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi uzun kalın çubuk şeklinde uzatın. 3 adet alıp, örgü şekli verin.
Diğer parçaları da aynı şekilde şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Sıcak bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 70 dakika mayalandırın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe göre damla çikolata serpiştirin.
Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.