Yuva Maya

ÇİKOLATALI PASKALYA

(14) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 20 dk
ORTA 6 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ

İç malzeme için

  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 150 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 g şeker
  • 4 g tuz
  • 4 g mahlep
  • 90 ml eritilmiş tereyağ

İç malzeme için

  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, süt, yumurta, şeker, tuz, mahlep ve eritilmiş tereyağnı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Damla çikolataları ekleyip birkaç dakika daha yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 18 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi uzun kalın çubuk şeklinde uzatın. 3 adet alıp, örgü şekli verin.

  • 4

    Diğer parçaları da aynı şekilde şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin.

  • 5

    Sıcak bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 70 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe göre damla çikolata serpiştirin.

  • 7

    Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.