Yuva Maya

LİMONLU VANİLİNLİ ÇÖREK

(15) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 3

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Malzemeler için

  • 7.5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet limon
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 3 yemek kaşığı süt

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 100 ml sıvı yağ
  • 50 ml süt
  • 100 ml su
  • 100 g şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 g tuz

İç Malzemeler için

  • 75 g mısır unu
  • 1 adet limon
  • 5 g vanilin
  • 100 g şeker
  • 135 ml eritilmiş margarin
  • 30 ml süt

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, sıvı yağ, süt, su, şeker, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için, limonun kabuğunu rendeleyin. Mısır unu, vanilin, şeker, eritilmiş margarin ve sütü ekleyip, iyice karıştırın. Biraz katı olursa limon suyu damlatabilirsiniz.

  • 3

    Hamuru milföy hamuru kalınlığında açın.

  • 4

    İç malzemeyi spatula yardımı ile yayın. Rulo olarak sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.

  • 5

    Yağlanmış tepsiye yatay olarak dizin ve 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 6

    Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz, istediğiniz bir sos ile servis edebilirsiniz.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.