Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, sıvı yağ, süt, su, şeker, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, limonun kabuğunu rendeleyin. Mısır unu, vanilin, şeker, eritilmiş margarin ve sütü ekleyip, iyice karıştırın. Biraz katı olursa limon suyu damlatabilirsiniz.
Hamuru milföy hamuru kalınlığında açın.
İç malzemeyi spatula yardımı ile yayın. Rulo olarak sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Yağlanmış tepsiye yatay olarak dizin ve 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz, istediğiniz bir sos ile servis edebilirsiniz.