KUMRU EKMEĞİ

(12) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 13

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı susam

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 200 ml su
  • 1 adet yumurta
  • 250 g margarin
  • 8 g tuz
  • 18 g şeker

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 32.5 g susam

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su, yumurta, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin, tuz ve şekeri karıştırarak yoğurun.

  • 2

    Homojen, pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

  • 3

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalandırın.

  • 4

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve oval şekli verin. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin ve 30 dakika dinlendirin.

  • 5

    Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.