Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık su, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, şeker ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bu sırada, margarini plastik torbaya koyarak, 30x30 cm ebatında açın.
Hamuru 33x62 cm ebatında açıp, margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, 2 cm kalınlığında açın, ikiye katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
tekrar alıp, 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm ebatında açıp, bir ucu hamurun ortasına, diğer ucu üzerine gelecek şekilde katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamurun kalınlığı 1 cm’i geçmeyecek şekilde 30 cm genişliğinde açın ve 12x21 cm’lik üçgenler şeklinde kesin.
Üçgen hamur parçalarını uzun kenarından başlayarak kendi etrafında yuvarlayın. Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180-190°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.