KREMALI TART

(4) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitür için

  • 6 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı şeker + 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 7.5 su bardağı süt

  • 275 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 3 adet yumurta
  • 75 g tereyağ
  • 12 g şeker
  • 4 g tuz

Garnitür için

  • 6 adet yumurta
  • 5 g vanilin
  • 330 g şeker
  • 130 g un
  • 30 g nişasta
  • 1500 ml süt

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, şeker ve tuzu karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıplarına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.

  • 3

    Garnitür için, 3 tam yumurta, 3 yumurta sarısını, vanilin ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın. Unu ve nişastayı ekleyin. Hazırladığınız kremaya ısıtılmış sütü, karıştırarak ilave edin ve 5 dakika pişirin, soğutun.

  • 4

    Tart kalıplarına eşit şekilde dökün.

  • 5

    Önceden 220 °C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Arzunuza göre pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.