Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp kaynatın. Soğumaya bırakın.
Patatesleri soyup, rendeden geçirin. Su ekleyip pişene kadar kaynatın ve ılıtın.
Un, maya ve sulu patates rendesini karıştırarak ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında hamur 2 katı hacme ulaşana kadar, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Hamurdan avuç dolusu alıp, avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından hamuru çıkartın.
Çıkan hamuru yağlanmış tatlı kaşığı ile alıp, kızgın yağa atın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp karıştırarak kızartın.
Kızaran hamuru soğuk şerbetin içine atıp biraz bekledikten sonra çıkarıp servis yapın.