Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Ekşi hamur için, un, maya, ılık su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak, oda sıcaklığında 24 saat mayalandırın. Kullanıma hazır olan ekşi hamuru, daha sonraki günlerde buzdolabında saklayarak, gerektikçe ekmek yapımında kullanabilirsiniz.
Un, tam buğday unu, maya, ekşi hamur, ılık su ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
Hamuru sıkıca yuvarlayarak bezeleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Hamurun üzerine bıçakla 2-3 yerinden çizik atın ve un serpin.
Ekmeğin yumuşak olması için, hamurun üzerine su püskürtün. Fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın.
Önceden 210°C’de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 200°C'ye düşürerek 15 dakika daha pişirin.