KÖY EKMEĞİ

(13) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 2

MALZEME LİSTESİ

Ekşi hamur malzemeleri için

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı Yuva Yaş Maya
  • 2 su bardağı su + Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1/4 paket Yuva Yaş Maya
  • 125 gram ekşi hamur
  • 1.5 su bardağı su + Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekşi hamur malzemeleri için

  • 495 g un
  • 2 g Yuva Yaş Maya
  • 450 ml su
  • 8 g tuz

Malzemeler

  • 110 g un
  • 400 g tam buğday unu
  • 10.5 g Yuva Yaş Maya
  • 125 gram ekşi hamur
  • 350 ml su
  • 8 g tuz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Ekşi hamur için, un, maya, ılık su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak, oda sıcaklığında 24 saat mayalandırın. Kullanıma hazır olan ekşi hamuru, daha sonraki günlerde buzdolabında saklayarak, gerektikçe ekmek yapımında kullanabilirsiniz.

  • 2

    Un, tam buğday unu, maya, ekşi hamur, ılık su ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru sıkıca yuvarlayarak bezeleyin.

  • 4

    Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Hamurun üzerine bıçakla 2-3 yerinden çizik atın ve un serpin.

  • 6

    Ekmeğin yumuşak olması için, hamurun üzerine su püskürtün. Fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın.

  • 7

    Önceden 210°C’de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 200°C'ye düşürerek 15 dakika daha pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.