CİABATTA

(16) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
ORTA 6 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 3.5 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 495 g un
  • 5.5 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 700 ml su
  • 15 ml zeytinyağı
  • 8 g tuz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, zeytinyağ ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

  • 2

    Hamur çok yumuşak olacağı için tam bir yoğurma olmayacaktır. Oldukça yumuşak olan hamuru spatula yardımıyla toplayın. Bol zeytinyağı sürülmüş bir kaba alın, üzerini kapatın ve 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru kabın içinde 4 kenarından ortasına doğru katlayıp sarsmadan toplayın ve ters çevirin. 30 dakika daha dinlendirin.

  • 4

    Bolca unlanmış tezgah üzerine, hafifçe kabı ters çevirerek boşaltın ve hafif parmak uçlarınızla sert baskı uygulamadan dikdörtgen şekle getirin.

  • 5

    Keskin bir bıçak ile istediğiniz boyutta dikdörtgen veya kareler kesin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini tekrar kapatın ve yaklaşık 30 dakika tepside mayalandırın.

  • 6

    Hamurun üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun. Önceden 230-240°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, soğutun.

MAKİNADA YAPILIŞI

  • 1

    Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla su, zeytinyağ, un bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun.

  • 2

    Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.

  • 3

    Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.