Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, zeytinyağ ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamur çok yumuşak olacağı için tam bir yoğurma olmayacaktır. Oldukça yumuşak olan hamuru spatula yardımıyla toplayın. Bol zeytinyağı sürülmüş bir kaba alın, üzerini kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
Hamuru kabın içinde 4 kenarından ortasına doğru katlayıp sarsmadan toplayın ve ters çevirin. 30 dakika daha dinlendirin.
Bolca unlanmış tezgah üzerine, hafifçe kabı ters çevirerek boşaltın ve hafif parmak uçlarınızla sert baskı uygulamadan dikdörtgen şekle getirin.
Keskin bir bıçak ile istediğiniz boyutta dikdörtgen veya kareler kesin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini tekrar kapatın ve yaklaşık 30 dakika tepside mayalandırın.
Hamurun üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun. Önceden 230-240°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, soğutun.
Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla su, zeytinyağ, un bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun.
Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.
Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.