Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, su, tuz, Yuva Yaş Maya, şeker, zeytinyağ ve Yuva Kolay Hamur’u karıştırın. Homojen, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streçle sararak yaklaşık 30 dk mayalandırın.
Hamuru hafifçe toparlayarak havasını çıkartın. 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dk dinlendirin. (Daha ince hamurlu pizza istiyorsanız 3 parçaya bölebilirsiniz.) Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
Pizza tepsisine alın, kenarlarını düzeltin. ( Pizza tepsiniz yok ise pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.) Bir çatal yardımıyla hamurun üzerinde delikler açın.
Önceden 180 C'de ısıtılan fırında 10 dk pişirin. Pizza sosu için domates sosu, zeytinyağ, kekik ve kuru fesleğini karıştırın.
10 dk sonra aldığınız yarı pişmiş hamurun üzerine sosun yarısını sürün.
Pizza sosu üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve mozeralla peynirini yayın. Dilerseniz sucuk, yeşil biber, sosis, mantar, mısır ve zilimlenmiş zeytin de ekleyebilirsiniz.
Malzemesi tamamlanmış pizza hamurunu fırına tekrar atın ve 15 dk daha pişirmeye devam edin.