Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, çözdürülen maya, zeytinyağ ve tuzu karıştırın. Homojen, parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Hamuru merdaneyle 26 cm olan yüksek kenarlı pizza kalıbına göre açın. Yağlanmış, unlanmış kalıba yerleştirin ve kenarlarını ikiye katlayın. Üzerini kapatarak, yaklaşık 15 dakika mayalandırın.
Garnitür için, soğan, sarımsak ve arpacık soğanı zeytinyağ ile kavurun. Kıymayı ekleyin.
Sos için domatesi rendeleyin ve içine zeytinyağ, tuz, karabiber, kekik ve nane ekleyin.
Sosu hamurun üzerine sürün ve üzerine garnitürü yayın. Doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, mantar ve yeşil zeytinleri, halka şeklinde kesilmiş domatesleri yerleştirin. Parmesan peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini de serpip, kenarlarına zeytinyağ sürün.
Önceden 190-200°C'de ısıtılmış fırında, peynirler eriyene ve kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.