KIYMALI TURTA

(6) oy
HAZIRLIK: 35 dk PİŞİRME: 30 dk
ORTA 4 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitür için

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 adet arpacık soğan

Sos için

  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı nane

Üzeri için

  • 20 gram parmesan peynir
  • 75 gram mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 275 g un
  • 5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 30 ml zeytinyağı
  • 150 ml su
  • 4 g tuz

Garnitür için

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 adet arpacık soğan

Sos için

  • 2 adet domates
  • 20 ml zeytinyağı
  • 2 g tuz
  • 0.5 g karabiber
  • 0.1 g kekik
  • 0.1 g nane

Üzeri için

  • 20 gram parmesan peynir
  • 75 gram mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 2 adet domates
  • 20 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 30 ml zeytinyağı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, zeytinyağ ve tuzu karıştırın. Homojen, parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru merdaneyle 26 cm olan yüksek kenarlı pizza kalıbına göre açın. Yağlanmış, unlanmış kalıba yerleştirin ve kenarlarını ikiye katlayın. Üzerini kapatarak, yaklaşık 15 dakika mayalandırın.

  • 4

    Garnitür için, soğan, sarımsak ve arpacık soğanı zeytinyağ ile kavurun. Kıymayı ekleyin.

  • 5

    Sos için domatesi rendeleyin ve içine zeytinyağ, tuz, karabiber, kekik ve nane ekleyin.

  • 6

    Sosu hamurun üzerine sürün ve üzerine garnitürü yayın. Doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, mantar ve yeşil zeytinleri, halka şeklinde kesilmiş domatesleri yerleştirin. Parmesan peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini de serpip, kenarlarına zeytinyağ sürün.

  • 7

    Önceden 190-200°C'de ısıtılmış fırında, peynirler eriyene ve kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.