HAŞHAŞLI MISIR EKMEĞİ

(15) oy
HAZIRLIK: 15 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 6.5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Süsleme için

  • 1 su bardağı haşhaş

  • 715 g un
  • 275 g mısır unu
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 16 g tuz
  • 600 ml su

Süsleme için

  • 120 g haşhaş

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, mısır unu, maya, tuz ve suyu karıştırın.

  • 2

    Homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru istediğiniz şekilde (sandviç ekmeği veya hamburger ekmeği biçiminde) şekillendirin.

  • 5

    Üzerini bıçakla değişik şekillerde çizin. Hamurları haşhaşa bulayın ve 2 kat kabarana kadar yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerine su serperek, önceden 240°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.