Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
İç malzeme için, kestaneleri haşlayın, soyun ve ezin. Şeker ve iri kıyılmış antep fıstığını ekleyip karıştırın.
Un, maya, süt ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. Bezeleri yufka büyüklüğünde açın.
Birinci yufkanın üzerine bolca yumuşatılmış margarini sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar margarinden sürün.
Üçüncü yufkayı serip, kalan margarini sürün. Son olarak, dördüncü yufkayı da serip, sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Margarin sertleşene kadar yaklaşık 20 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarttıktan sonra, ruloyu açıp, yufka şeklinde inceltin.
İç malzemeyi yayın ve sıkı rulo şeklinde sarın. 3 parmak aralıklarla kesin, uçlarını birleştirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, kabarana kadar 30-40 dakika mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.