KESTANELI GÜL BÖREĞİ

(6) oy
HAZIRLIK: 60 dk PİŞİRME: 15 dk
ORTA 8 KİŞİLİK 9

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur arası için

  • 1 paket margarin

İç malzeme için

  • 1 kg kestane
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı iri kıyılmış antep fıstığı

Üzeri için

  • 2 adet yumurta

  • 990 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 600 ml süt
  • 8 g tuz

Hamur arası için

  • 250 g margarin

İç malzeme için

  • 1 kg kestane
  • 180 g şeker
  • 300 g iri kıyılmış antep fıstığı

Üzeri için

  • 2 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    İç malzeme için, kestaneleri haşlayın, soyun ve ezin. Şeker ve iri kıyılmış antep fıstığını ekleyip karıştırın.

  • 2

    Un, maya, süt ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. Bezeleri yufka büyüklüğünde açın.

  • 3

    Birinci yufkanın üzerine bolca yumuşatılmış margarini sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar margarinden sürün.

  • 4

    Üçüncü yufkayı serip, kalan margarini sürün. Son olarak, dördüncü yufkayı da serip, sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Margarin sertleşene kadar yaklaşık 20 dakika buzdolabında bekletin.

  • 5

    Hamuru buzdolabından çıkarttıktan sonra, ruloyu açıp, yufka şeklinde inceltin.

  • 6

    İç malzemeyi yayın ve sıkı rulo şeklinde sarın. 3 parmak aralıklarla kesin, uçlarını birleştirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, kabarana kadar 30-40 dakika mayalandırın.

  • 7

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.