KEPEKLİ-CEVİZLİ POĞAÇA

(6) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 10 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kepek
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 440 g un
  • 16.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 100 ml su
  • 8 g tuz
  • 1 adet yumurta
  • 24 g şeker
  • 16 g kepek
  • 250 g margarin
  • 100 g iri kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, tuz, yumurta, şeker ve kepeği karıştırarak yoğurun. Hamurun arasına margarini koyarak tekrar yoğurun.

  • 3

    İri kıyılmış cevizi de ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

  • 5

    Üzerini kapatarak oda sıcaklığında, 1,5 saat mayalandırın.

  • 6

    Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.

  • 7

    Önceden 190-200 °C’de ısıtılmış fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.