Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, çözdürülen maya, tuz, yumurta, şeker ve kepeği karıştırarak yoğurun. Hamurun arasına margarini koyarak tekrar yoğurun.
İri kıyılmış cevizi de ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerini kapatarak oda sıcaklığında, 1,5 saat mayalandırın.
Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
Önceden 190-200 °C’de ısıtılmış fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.