Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, süt, şeker, sıvı yağ, süzme yoğurt ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave ederek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
İç malzemesi için, tereyağ ve unu sürekli karıştırarak yakmadan yaklaşık 10 dakika kavurun. Öğütülmüş ceviz ile karıştırın.
Hamuru 14 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin. Hamurların tamamını merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın.
Bir tanesinin üzerine fırça ile tahin sürün ve iç malzemeyi koyun ve açılan diğer hamuru üzerine kapatın.
Kenarlarından içe doğru kıvırıp yapışmasını sağlayın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemi bir bezle kapatarak, yaklaşık 20 dakika mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.