CEVİZLİ KETE

(11) oy
HAZIRLIK: 50 dk PİŞİRME: 25 dk
ORTA 7 KİŞİLİK 18

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su

İç malzeme için

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı tahin

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 550 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 100 ml süt
  • 18 g şeker
  • 50 ml sıvı yağ
  • 60 g süzme yoğurt
  • 8 g tuz
  • 100 ml su

İç malzeme için

  • 60 g tereyağ
  • 110 g un
  • 45 g öğütülmüş ceviz
  • 50 g tahin

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, süt, şeker, sıvı yağ, süzme yoğurt ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave ederek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzemesi için, tereyağ ve unu sürekli karıştırarak yakmadan yaklaşık 10 dakika kavurun. Öğütülmüş ceviz ile karıştırın.

  • 3

    Hamuru 14 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin. Hamurların tamamını merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın.

  • 4

    Bir tanesinin üzerine fırça ile tahin sürün ve iç malzemeyi koyun ve açılan diğer hamuru üzerine kapatın.

  • 5

    Kenarlarından içe doğru kıvırıp yapışmasını sağlayın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemi bir bezle kapatarak, yaklaşık 20 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

  • 7

    Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.