HAVUÇLU PASTA

(8) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 8

MALZEME LİSTESİ

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker + Yarım çay bardağı şeker
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı su

Krema için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket margarin

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 220 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 3 adet yumurta
  • 230 g şeker
  • 2 adet havuç
  • 100 ml su

Krema için

  • 40 g un
  • 1000 ml süt
  • 20 g nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 124 g şeker
  • 125 g margarin

Üzeri için

  • 2 g tarçın

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Rendelenmiş havucu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un ve ılık suda çözdürülmüş mayayı ekleyerek, spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.

  • 2

    Yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökün. Oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 3

    Krema için, un, süt, nişasta, yumurta ve şekeri karıştırın. Ocakta mama kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce margarini ilave edin ve soğuyana kadar pütürleşmemesi için karıştırın.

  • 4

    Hamuru önceden 160-170°C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • 5

    Ortadan ikiye keserek, kremanın yarısını arasına, kalan yarısını da üstüne sürün.

  • 6

    Tarçın serperek, soğuduktan sonra servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.