Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Rendelenmiş havucu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un ve ılık suda çözdürülmüş mayayı ekleyerek, spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.
Yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökün. Oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Krema için, un, süt, nişasta, yumurta ve şekeri karıştırın. Ocakta mama kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce margarini ilave edin ve soğuyana kadar pütürleşmemesi için karıştırın.
Hamuru önceden 160-170°C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ortadan ikiye keserek, kremanın yarısını arasına, kalan yarısını da üstüne sürün.
Tarçın serperek, soğuduktan sonra servis yapın.