Yuva Maya

TOPALAK

(11) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 40 dk
ORTA 8 KİŞİLİK 9

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Garnitür için

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 8 su bardağı su

  • 990 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 adet yumurta
  • 16 g tuz
  • 600 ml su

Garnitür için

  • 1 adet soğan
  • 25 g salça
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1600 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 16 eşit parçaya bölün, rulo şeklinde yuvarlayın.

  • 3

    Nohut tanesi büyüklüğünde kesin. Tanelerin birbirine yapışmaması için una bulayın ve bir elek yardımıyla fazla unu eleyin.

  • 4

    Hamurları yağlanan tepsiye yerleştirin. Önceden 170-180˚C’de ısıtılmış fırında, rengi değişene kadar yaklaşık 15 dakika kızartın ve soğumaya bırakın.

  • 5

    Garnitür için, doğranmış soğan, salça ve sıvı yağı hafif ateşte kavurun. Üzerine su koyarak kaynatın.

  • 6

    Kaynamış olan garnitüre, fırınlanmış hamuru katın. Orta ateşte, koyulaşıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

  • 7

    Sıcak servis yapın. İsteğe göre pul biber ya da nane serpebilirsiniz.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.