Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
Hamuru 16 eşit parçaya bölün, rulo şeklinde yuvarlayın.
Nohut tanesi büyüklüğünde kesin. Tanelerin birbirine yapışmaması için una bulayın ve bir elek yardımıyla fazla unu eleyin.
Hamurları yağlanan tepsiye yerleştirin. Önceden 170-180˚C’de ısıtılmış fırında, rengi değişene kadar yaklaşık 15 dakika kızartın ve soğumaya bırakın.
Garnitür için, doğranmış soğan, salça ve sıvı yağı hafif ateşte kavurun. Üzerine su koyarak kaynatın.
Kaynamış olan garnitüre, fırınlanmış hamuru katın. Orta ateşte, koyulaşıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın. İsteğe göre pul biber ya da nane serpebilirsiniz.