ISPANAKLI PİZZA

(15) oy
HAZIRLIK: 40 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 3

MALZEME LİSTESİ

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 100 gram ıspanak
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 220 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 150 ml su
  • 4 g tuz

İç malzeme için

  • 100 gram ıspanak
  • 80 g konserve bezelye
  • 100 ml sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 g tuz
  • 0.5 g karabiber
  • 80 g rendelenmiş kaşar peyniri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için, ıspanakları doğrayın, az suda haşlayın ve süzün. Ispanak, bezelye, sıvı yağ, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın ve püre haline getirin.

  • 3

    Hamuru yuvarlayın ve merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.

  • 4

    Üzerine iç malzemeyi dağıtın. Oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika mayalandırın.

  • 5

    Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

  • 6

    Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.