KARAGÖZ TATLISI

(16) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 16

MALZEME LİSTESİ

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket tereyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 2 paket kakao

Şerbet için

  • 7 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 10 damla limon

  • 605 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 200 ml süt
  • 250 g tereyağ
  • 3 g karbonat
  • 4 g tuz

İç malzeme için

  • 90 g öğütülmüş ceviz
  • 50 g kakao

Şerbet için

  • 1260 g şeker
  • 1400 ml su
  • 10 damla limon

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, süt, tereyağ, karbonat ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4 eşit parçaya bölün.

  • 2

    İç malzeme için, öğütülmüş ceviz ve kakaoyu karıştırın. Hamur parçalarının bir tanesini bu karışımla iyice yoğurun. Bu hamuru da 3 parçaya ayırın.

  • 3

    Kakaosuz olan hamurun birini alıp, dikdörtgen biçimde açın. Kakaolu hamurun birini alın ve uzun rulo şekline (sucuk şekline) getirin. Açılan hamurun kenarına yerleştirin.

  • 4

    Rulo şeklinde sarın ve bir parmak aralıklarla kesin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. İç kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dakika dinlendirin.

  • 5

    Önceden 180-200 °C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • 6

    Şerbet için, şeker, su ve limon suyunu kaynatın.

  • 7

    Soğuyan tatlının üzerine, sıcak şerbeti dökerek çekmesi için bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.