Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, süt, tereyağ, karbonat ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4 eşit parçaya bölün.
İç malzeme için, öğütülmüş ceviz ve kakaoyu karıştırın. Hamur parçalarının bir tanesini bu karışımla iyice yoğurun. Bu hamuru da 3 parçaya ayırın.
Kakaosuz olan hamurun birini alıp, dikdörtgen biçimde açın. Kakaolu hamurun birini alın ve uzun rulo şekline (sucuk şekline) getirin. Açılan hamurun kenarına yerleştirin.
Rulo şeklinde sarın ve bir parmak aralıklarla kesin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. İç kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dakika dinlendirin.
Önceden 180-200 °C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Şerbet için, şeker, su ve limon suyunu kaynatın.
Soğuyan tatlının üzerine, sıcak şerbeti dökerek çekmesi için bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.